woensdag 22 april 2009

Op pad op hakken.

Onkruid fotografie.


Ik ben vanmiddag op zoek geweest naar uitgebloeide paardenbloemen. En dan nog het liefst op een plek, waar ik ongegeneerd op mijn knieeën kan zitten. Ik ben naar het bezoekerscentrum Klein Profijt gereden. Daar waren raar genoeg nog niet zoveel paardenbloemen uitgebloeid (langs de weg, waar je moeilijk kan stoppen, staan er honderden.)

Ik kwam vanuit mijn werk en had de meest onhandige schoenen aan, die je maar kan bedenken. Ik zag al die natuurliefhebbers al denken: Wat doet dat blonde mens hier op die hoge hakken.

Helaas stond er eigenlijk teveel wind, waardoor ik niet alles scherp erop kreeg, maar er zitten toch ook nog wat gelukte tussen. Ik wist niet dat een paardenbloem zo mooi kon zijn. Ik hoop dat vrijdag nog niet alle pluizen eraf gewaaid zijn, want dan ga ik weer op pluizenjacht. (Wordt vervolgd !!) 
 
 
 
Posted by Picasa

4 opmerkingen:

 1. Lenie, ben vandaag in Westmaas geweest. had namelijk een opdracht om te fotograferen voor een serie ansichtkaarten van Westmaas. Van Klaaswaal af gerekend ligt er aan de weg zo'n klein natuurgebiedje, groot hek er voor en een prachtig natuurdecor er achter. Je kunt er via dat hek in. Héél véél paardenbloemen en al héél véél uitgebloeide. Al ga je daar plat op je bui liggen, niemand die het ziet (als je tenminste achter het water en de hoge riethalmen gaat liggen. Wanneer je daar eenmaal ligt, durf ik er alles om te verwedden dat je er niet meer wegwilt. Hier spreekt een ervaringsdeskundige van hedenmiddag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lenie, heb je trouwens je kitten al opgehaald? Vast niet, want dan had je je Blog er wel mee volgegooid, denk ik zo maar...
  vr.gr. Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige foto's van een bloem die ik liever niet in mijn tuintje hebben wil, maar als ik met de hond in het park de grasvelden en bermen vol gele bloemen zie, geniet ik.
  Groetjes Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch pluizenbollen? En nog mooi ook! vast plat op de grond gelegen.
  vr.gr. Marja

  BeantwoordenVerwijderen