donderdag 5 januari 2012

April 2011

Je zou het haast vegeten, maar in April was het al strandweer !!Dus koffers gepakt, paard en kind ingeladen en hup richting Zeeland. De Hoeksche Waard is prachtig, maar in onze omgeving is een buiten ritje maken met je paard niet zo geweldig.

 


 


Wat is er heerlijker dan door de duinen en over het strand te rijden.....

Lekker frisse voeten na zo'n lange winter op stal. In Scharendijke e.o. is het traditie om ongeveer 8 weken voor pasen met een grote groep paarden naar het strand te gaan om de paardenvoeten te wassen. (Strao) Dat is een heel feestelijk gebeuren, de paarden zijn dan allemaal versierd en de muziek gaat voorop. Volgens mij wordt er dan ook wel een biertje genuttigd. Voor meer uitleg:


http://www.scharendijke.com/scharendijke_strao_nl.html

Dit jaar ga ik zeker kijken en zal ik foto s maken !

 


Mens en paard genieten echt van de natuur en de rust.


 
 

2 opmerkingen:

 1. Dag Lenie,
  De foto's die er op staan zijn mooi, maar de rest van de foto's laat zich niet openen. Dat ligt niet aan jou hoor, maar aan blogger. Die heeft heel veel kuren. Wanneer het niet lukt vanuit Picasa moet je je foto´s op je bureaublad zetten.Je aanmelden voor je blog op internet en ze dan vervolgens van je bureaublad binnenhalen. Het is wat omslachtig, maar dan lukt het uiteindelijk wel. Vaak moet je da de complete post er af halen en het helemaal over doen. Wist je trouwens dat ze in de Hoeksche Waard, na het Vlietproject begonnen zijn om meer aandacht te besteden aan speciale paarden paden. Dan wordt het hier in Hoeksche Waard ook nog leuk om te rijden. Maar ben het wel met je eens dat Strao heeft wel wat. Het geeft je altijd echt het gevoel van de lente, al was het soms verdraaid koud wanneer we daar stonden.
  Fijn weekend!Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Lenie!
  Een heel mooie blog met prachtige foto's!
  Groetjes: Merel (12 jaar)

  BeantwoordenVerwijderen