zondag 28 juni 2009

Vakantie in de Hoeksche waard

Laatste week van onze vakantie ....

Afgelopen week hadden we nog lekker en week vrij. Gelukkig hadden we de Griekse temperaturen mee naar Nederland genomen, dus we hebben een heerklijke week gehad.

Maandag zijn we even bij gekomen van de vakantie en dinsdag zijn we op de fiets gestapt.

We hadden trek in echte Hollandse aarbeien en daarvoor moeten we naar de Reedijk op Heinenoord. Ik heb nog nooit zulke enorme aarbeien gezien !! En lekker...... Alleen is zo'n bakje aarbeien zo op, volgens mij zaten er 8 in een pond. Toen we die fietsen weer in schuur zetten, was er al een bakje soldaat gemaakt. Gelukkig hadden ook gelijk maar bramen, kersen en frambozen mee genomen.

Woensdag hadden we een bruiloft, maar ze gaven geen feestje of reeptie, dus hebben we onze eigen feestje maar gevierd op het terras.

Donderdag kwam Gert om half 1 op het lumineuze idee om naar Tiengemeten te fietsen, aangezien het pontje op elk heel uur vaart, hebben we ons helemaal uit de naad gefietst...pffffffff en waren we 5 minuten te laat. Arme wij.

Gelukkig hebben we daardoor Nora's theetuin ondekt en hebben we daar een heelijke panne(n)koek gegeten en zijn we om 2 uur met het pontje meegegeaan. Eerlijk gezegd vind ik Tiengenmeten nog niet zo bijzonder, het Rien Poortvliet museum was nog niet open en het zag er allemaal nog een beetje kaal uit. Na daar ook wat gedronken te hebben zijn we om 3 uur weer terug gevaren. En toen moesten we nog terugfietsen, met enorme tegenwind. Kapot waren we !! Bij het wapen van Nieuw-Beijerland even een tussenstop gemaakt, daar zag ik die reiger op een paal zitten, dus gauw nog even foto gemaakt. Was een heel vermoeiend dagje.

Vrijdag hebben we dus de hele dag in de sauna doorgbracht, ons lijf was ons dankbaar hihihi.

Morgen weer aan het werk... maar ja... als je niet werkt heb je ook geen vakanrie, dus morgen weer met volle moed aan de slag !!!!
 

 

 

 
Posted by Picasa


2 opmerkingen:

 1. Mooi, hè Lenie onze eigen Hoeksche Waard. Gelukkig dat jij ook niet zoveel aan Tiengemeten vindt. Kale boel daar, terwijl het zo mooi was. Ben het nog steeds niet zo eens met dat beleid. Ook Freek Ampt, die toch behoorlijk met de natuur bezig was, wordt op de Korendijk verjaagd omdat zijn land onder water wordt gezet. Laten we het maar werkverschaffing noemen, want een ander woord heb ik er niet voor! Maar je hebt prachtige foto's genomen van voor mij heel herkenbare plekjes. Humor door je man precies voor het vlaggetjes van het natuurbezoekerscentrum te zetten. Die werkpaarden hebben wel iets symbolisch voor het gesjouw met die fiets...
  Fijn werkdag!
  Vriendelijke groeten,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vergat nog helemaal te reageren op die waanzinnig grote aardbei. Smaakte die nog een beetje zoet of was het gewoon een uit zijn krachten gegroeid geval? Er zijn trouwens ook weer kersen te koop langs de weg bij Westmaas. Vlakbij dat mooie natuurterreintje waar jij die pluizebollen hebt gefotografeerd. Het is de kweker uit Strijen-Sas di afgelopen keer in het Magazine stond. Ze zijn heerlijk zoet, beslist een lekker fietstochtje waard!
  Liefs, Marja

  BeantwoordenVerwijderen